SURADNJA HKO „KRUH SV. ANTE“ S CENTROM ZA SOCIJALNI RAD OPĆINE DERVENTA

Objavljeno: 19.07.2018.

U ponedjeljak, 16. srpnja 2018. godine, u sklopu suradnje HKO „Kruha sv. Ante“ i Centra za socijalni rad općine Derventa, fra Franjo Dalibor Stjepanović, voditelj Terapijske zajednice „Izvor“ na Plehanu i Dragana Mandić-Subotić, voditeljica terapijskog programa u TZ „Izvor“, uručili su Centru za socijalni rad općine Derventa donaciju u vidu higijenskih paketa (30 komada), pokrivača (200 komada), higijenskih setova (100 komada), paste za zube (100 komada), setovi za novorođenčad (100 komada), i drugih higijenskih potrepština (450 komada).

Nakon uručene donacije, gđa. Samira Fejza, ravnateljica Centra za socijalni rad općine Derventa, ugostila nas je u svome uredu gdje smo imali priliku razgovarati o jačanju, u institucionalnom smislu, suradnje između ove dvije institucije.

Na Plehanu, gdje djeluje jedna od podružnica „Kruha sv. Ante“ provodi se i projekt „Kruha sv. Ante“ Terapijska zajednica „Izvor“, zajednica za rehabilitaciju i resocijalizaciju ovisnika/ca o psihoaktivnim supstancama. Na sastanku su se obje strane složile da bi suradnja ove dvije institucije mogla i trebala biti puno aktivnija za dobrobit svih potrebitih. Ovaj institucionalni nedostatak zapravo je najveća zapreka za obje institucije da svoju misiju provode kvalitetnije i djelotvornije.

S ciljem napredovanja u tome smislu, razgovaralo se o mogućnostima suradnje na općinskom nivou, po pitanju edukacije ciljnih skupina o problemima ovisnosti i mogućnostima borbe protiv ovisnosti, u smislu primarne i sekundarne prevencije. Na taj način se želi potaknuti sve one kojima je potrebna i koji su spremni na tercijarnu prevenciju, rehabilitaciju i resocijalizaciju iz problema ovisnosti, koja im se pruža u TZ „Izvor“.

U nadi da će ubuduće suradnja između HKO „Kruh sv. Ante“ i Centra za socijalni rad općine Derventa biti vitalnija i djelotvornija za ljude u potrebi, susret se nastavio u ugodnom razgovoru.

Fra Dalibor Stjepanović, KSA

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.