USPJEŠNO ODRŽANA DONATORSKA VEČER HKO „KRUH SV. ANTE“

Objavljeno: 21.03.2018.

U Sarajevu je , 20. ožujka 2018. godine , upriličena donatorska večer za projekte HKO „Kruh sv. Ante“. Cilj organiziranja donatorske večeri bio je upoznati javnost s projektima Organizacije, ali i ukazati na njihovu potrebu.
Projekti i aktivnosti koje provodi od velikog su značaja za društvenu sredinu jer doprinose dobrobiti ljudi u zajednici, obuhvaćaju sve ljude koji se nalaze u bilo kojoj vrsti potrebe, od onih najmlađih do najstarijih, ne obraćajući pozornost na vjeru i naciju. „Važan nam je samo čovjek i njegova potreba te nastojanje da mu pomognemo u toj potrebi“.

Donatorska večer okupila je veliki broj pojedinaca, zainteresiranih za projekte HKO "Kruh sv. Ante", a među brojnim sudionicima donatorske večeri bili su i visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko i veleposlanik Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivan Del Vechio, Oni su predstavnicima medija izrazili zadovoljstvo što je organizirana jedna tako plemenita akcija.

Pijanist Bartolomej Stanković, otvorio je donatorsku večer izvedbom Četiri minijature na način bosanskog i dalmatinskog folklora nakon čega je sve prisutne pozdravio fra Jozo Marinčić, provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene, ističući značaj karitativno-socijalne dimenzije djelovanja u sklopu poslanja provincije.

"Siromaštvo koje se definira kao nedostatak osnovnih uvjeta za život i osnovnih ljudskih potreba, poput hrane, pića i doma, globalni je problem današnjice", kazao je fra Jozo, potcrtavajući nužnost djelovanja protiv svojevrsne globalizacije ravnodušnosti u modernom svijetu.
Stoga, "Kruh sv. Ante" želi dati vlastiti doprinos u izgradnji svijeta u kojemu jedni druge čuvamo i jedni za druge se brinemo, a u čijem je centru čovjek i njegovo dobro, nasuprot sistemu koji u središte stavlja novac, pretvarajući ga u idole i potičući enormnu neuravnoteženost u društvu.

U sklopu donatorske večeri upriličena je i prodaja radova iz opusa poznatih likovnih umjetnika iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Donatorska večer koju su moderirali Belinda Kikić i fra Mislav Jozić protekla je u ugodnoj atmosferi i druženju. U prigodnom kulturno-umjetničkom programu nastupili su još i pjevački zbor frajevačkih bogoslova „Fra Nenad Dujić“ te tamburaški sastav Franjevačke teologije koji se predstavio izvedbom "Sarajevo ljubavi moja".

Za uspjeh održane donatorske večeri zaslužni su mnogi dobročinitelji koji su nam bili podrška tijekom organizacije cijelog događaja, počevši od sponzora Sarajevska pivara, Megamix, Bili brig, Sarajevski kiseljak, Ataco, Alldy's, Zlatni lav, Urban GRAF. Potome predstavnici medija koji su nam vrlo rado ustupili medijski prostor: HEMA TV, TV KISS, TVSA, BHT1, N1, TV ALFA, HAYAT. Voditelji programa, Belinda Kikić i fra Mislav Jozić, Zbor „Fra Nenad Dujić“, pijanist Bartolomej Stanković, Bogoslovni tamburaški sastava. Naši stipendisti, volonteri i naravno svi vi koji ste nas podržali svojim dolaskom na donatorsku večer.

Ispričavamo se ukoliko smo nekoga nenamjerno izostavili. Svima od srca hvala koji su na bilo koji način dali svoj doprinos održavanju donatorske večeri za projekte „Kruh sv. Ante“.

Ukoliko želite dati svoj novčani doprinos, to uvijek možete učiniti na broj računa „Kruha sv. Ante“:

UniCredit Bank d.d.3383202267235329

Također, napominjemo da imamo još slika na raspolaganju za kupnju. Za sve dodatne informacije o slikama pozovite nas na brojeve telefona: 033 728 869 ili 033 728 872.

Vanja Čerenić, KSA

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.