VOLONTERI „KRUHA SV. ANTE“ SVAKI MJESEC BRINU O STARIJIMA I BOLESNIMA

Objavljeno: 16.04.2018.

„Kruh sv. Ante“ svake godine stipendira studente slabijeg materijalnog stanja diljem Bosne i Hercegovine. Zahvalnost za pruženu stipendiju stipendisti svaki mjesec pokazuju kroz volonterski rad pomažući ljudima u potrebi.

Stipendisti KSA, s područja Orašja, svaki mjesec posjete 15-tak starijih, bolesnih i usamljenih osoba provodeći vrijeme s njima u razgovoru i druženju.

Osim svojim dolaskom, volonteri uvijek obraduju starije i bolesne nekim sitnicama, higijenskim potrepštinama i prekrivačima, za koje znaju da će im dobro doći.

Starijim osobama koje žive same, tijekom zimskog vremena i niskih temperatura, nesebično su pomagali u donošenju drva i kupovinom namirnica.

Slušajući njihove priče i pomažući im, volonteri čine dobro djelo, ali i kako samo istiću, stiću neka nova iskustva i upoznaju prave životne vrijednosti.

Najveće čovjekovo bogastvo je biti u mogućnosti pomoći čovjeku u potrebi. Pomoć ne mora uvijek biti materijalna. Ovim osobama je najveća potreba, potreba za razgovorom, a tu smo u mogućnosti svi pomoći!

Vanja Čerenić, KSA

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.